chili cheese omelett

Sommarfrukost

Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips.

En rejäl frukost på semestern är ju bland det bästa som finns. Man ska lufsa ut barfota i det daggvåta gräset med en tallrik av något överdådigt och en kopp kaffe. Själv föredrar jag att äta frukost helt ensam men det verkar man inte få göra alla gånger. Har man åbäkat sig och gjort en överdådig frukost så ska man nog ändå bjuda någon man gillar också.

Omelett

Omelett är som nästan alla vet en optimal frukosträtt. Går att göra lite hur man vill och det blir alltid gott och man blir alltid alltför mätt.

Vi börjar med den absolut värsta – Omelett med chili cheese fries. Energirik kost, minst sagt.

chili cheese omelett

En lite nyttigare omelett med ostasiatiska smaker.

ostasiatisk omelett

Tacos

Tacos är perfekt till frukost. Det luriga med frukosten är att du inte har oändligt med tid på dig så det bygger lite på att du har lite rester kvar i kylen/frysen eller att du gör något som går snabbt. Ordet snabblagat betyder ofta något helt annat för mig än för andra.

Först mina två bästa frukosttacos, en med sötpotatis och en med refried beans och lite annat.

två sorters tacos

Den här är alldeles prima, en lätt taco med kallrökt lax.

taco med kallrökt lax

Här kommer en jättejobbig kycklingtaco, som nästan förutsätter att du åt samma sak kvällen innan. Men gjorde du det, då jävlar är det frukostfest på gång.

kycklingtaco

Vi måste ha med något snabblagat i tacoväg också. Råstekt potatis, svamp, ägg och en stark sås, det kommer man långt med.

enkel frukosttaco

Mackor

Det givna frukostvalet. Jag har gjort många mackor och det finns en hel del recept på bloggen. Många är riktiga långlagningar så jag får hålla fan på mig till frukosten. Här kommer några tips på lite enklare mackor som kan funka som semesterfrukost. Alltså lite enklare än de allra svåraste.

En fin räkmacka där man om man vill kan ersätta räkorna med svamp, jag brukar göra den med svart trumpetsvamp ibland.

räkmacka

svart trumpetmacka

Bauru – en brasiliansk rostbiffmacka som du fixar i ett nafs om du redan har gjort rostbiffen.

bauru