italienskt

Lördagsmacka

Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa till men hon är mest intresserad av arbetsledning och värmen från datorn.

Katten gillar inte mackor, hon gillar bara torrfoder och chips. Älskar chips. Det är en klok katt det där. Lite stor och tjock, men klok. Husse är mest stor och tjock, inte så klok.

Jag trodde ärligt talat att jag hade ännu fler mackor på bloggen men det verkar som att jag hållit igen det där. Jag tittade lite i gamla bilder och inser att jag väntat med några mackposter för att det inte bara ska bli bara mackor i bloggen, och sen har jag glömt bort att posta de inläggen. Det är dumt att hålla igen med saker, alla vettiga människor älskar ju mackor. 

Här har jag i alla fall samlat några förslag till lördagsmacka. Vissa av posterna är lite äldre och där är bilderna också lite sämre, det får ni ha överseende med.

Vi börjar med en macka som kräver rätt så lång tillagningstid. Där lade jag långkokt och isärdraget högrev på ett surdegsbröd och lassade på med lite andra grejer så det skulle kännas italienskt. En förbannat fin macka som känns lyxig i och med att det är så mycket tid nedlagd på köttkoket. Receptet hittar du här.

italienskt

Något annat som tar tid är att göra pulled pork. Jag brukar ju säga hur trött jag är på pulled pork, men ändå återkommer jag ständigt till det. Pinsamt. Här beskrivs hur du gör pulled pork på grillen och hur du sen har det på en macka. Ber om ursäkt för bilden. Jag hade inte kameran med till stugan och linsen på telefonen var kladdig. Receptet finns här.

pp

En trevlig och väldigt svensk macka är parisersmörgåsen, eller parisaren. Den är enkel och kanske lite mer av en vardagsmacka, men jag tycker ändå den funkar framför ett par avsnitt av True Detective en lördagkväll när ungarna sussar. Här är receptet.

parisare

Det här är en typisk lördagsmacka. Hedonism på hög nivå när man brassar in en färsk hummer mellan två bröd och äter med pommes frites. En lyxigare version av skagenröra som dessutom är ett personlighetstest; människor som inte gillar den här mackan vill du inte ha som kompisar, det är något fel på dem.

hummermacka

Sen har jag ju som det verkar en liten fabläss för pocherade ägg. Jag tycker nämligen det är utmärkt att ha på mackor. Ett löskokt ägg funkar ju i princip likadant men det är svårt som fan att få det att ligga kvar på toppen av en macka. Här har ni ett recept på en otroligt god räkmacka (om ni nu väljer att skita i WWF’s rekommendationer. Jag gjorde mackan på räkor jag köpt innan rödlistningen och i tidningen jag skriver för så hade jag (idag faktiskt) en variant på den mackan där det istället för räkor var svart trumpetsvamp som smörstekts (se bild nedan).

räkm currym

P1030748

Reuben Sandwich går att göra i allehanda varianter. Egentligen ska man ha corned beef, men det ges mycket utrymme för att fuska. Här har jag ett recept på en variant och styrkan i receptet skulle jag säga är den uppfixade köpesurkålen. Ett enkelt sätt att få till riktigt bra surkål.

reuben

Avslutningsvis har jag dels ett recept på en god trattkantarellstuvning som passar bra på macka samt Pork Tenderloin Sandwich, som jag bloggade om för bara en vecka sedan.

kant stuv

pork t

Nu ska det väl vara fan om ni inte gör en god macka ikväll. Jag har svinmånga fler mackor som jag vill blogga om så det blir nog en återkommande grej här i framtiden.

Kom ihåg att ni gärna får gilla Bara riktig mat på Facebook. Jag är förvånande förtjust i likes trots att jag bara haft Facebook i typ ett år.