P1010535b

Nudelsoppa med kungsräkor

Stora räkor – en av de riktigt stora miljösyndarna när det kommer till mat. Det är förbannat att jag är så väldigt förtjust i det bara. När det nu är så att jag inte riktigt kan låta bli det med jämna mellanrum så får jag så klart anstränga mig för att köpta MSC-märkta.

Som tur är så har ICA i sitt eget sortiment MSC-märkta och råa kungsräkor och även om de kostar 300 kr/kg så är de värda det ibland.

P1010535b

Vi käkade det här i söndags och i princip är det väldigt likt den här rätten som åts väldigt nyligen. Här är bara laxen utbytt mot räkor och jag har dessutom dundrat i lite knepigt sjögräs (som också nämns i posten jag länkade till och som inte på något sätt var oangenämt).

Räkorna tinades sakta och pudrades sedan med den där roliga kinesiska kryddblandningen varpå de stektes i ganska mycket olja på hög temperatur i 20-30 sekunder på varje sida. Räkorna lages i soppan alldeles innan servering och det blev otroligt bra.

P1010538b

Jag känner att jag är inne lite i en asiatisk period nu. Visst borde jag kanske vara inne på svenska primörer, men det går ju att variera lite. Det blir snart några asiatiska vardagsrätter också, och då främst vegetariska sådana.