Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kashima Black Santoku

Ni som följer bloggens facebooksida såg mig för lite drygt en vecka sedan tipsa om den här kniven till kanonpris…

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Vildand med sherrysås och svamprisotto

Hur kategoriseras den här maten tro? För mig känns den superfransk innan risotton kommer och italienifierar rätten totalt. Jag sätter…

Ärtsoppa på klassiskt vis

Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…

Vår julmat

Nu får det bli en sista post om julmaten. Jag börjar redan bli förbannat trött på den. Med sån här…

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Blackened fish

Det här är ingen mat för klenisar, fisken blir både stark och faktiskt lite besk. Dock tycker jag att det…

Skärbrädor

Det är dags för en alldeles för lång nördpost igen som har legat och mognat i mig under flera månader.…