Ett hett shoppingtips

Jag ber om ursäkt för rubriken. Det kan vara för att butiken jag handlat i ligger i Göteborg och deras dåliga humor har smittat av sig. Hur som helst är det en jävligt rolig nätbutik att shoppa i.

De flesta som läser min blogg känner säkerligen redan till Extremefood men jag tänker tipsa om det ändå. Jag är inte på något sätt sponsrad av dem, kanske jag ska vara tydlig med, men gillar däremot att lyfta fram företag, butiker och producenter som jag tycker om.

Jag har handlat från Extremefood många gånger. Deras hemsida kan mycket väl vara en av de sämre på hela internet och det är alltid ett gissel att försöka hitta saker där. Jag försökte hitta konserverade tomatillos men gav upp och frågade dem istället på Facebook och fick därigenom en länk. Den kassa hemsidan vägs nämligen upp att en väldigt aktiv grupp på Facebook som heter just Extremefood. Jag snappade upp där att hemsidan är under rekonstruktion och det kan man ju hoppas på. De har också fysiska butiker i Stockholm och Göteborg.

Det jag var där för att köpa var konserverade tomatillos. Jag vet ingen annanstans i Sverige där jag kan få tag på det och de är verkligen en nödvändighet i köket. Utan hemgjord tomatillosalsa blir liksom livet lite sämre och jag har fått nog av de där små grejerna som gör livet lite sämre (njursjukdom, slutat snusa, dragit ner som satan på alkohol). Tomatillo har jag skrivit om både här och där. Jag skulle köpa tomatillos men då går det ju inte att låta bli att plocka upp lite andra saker också. Synd att den mexikanska oreganon var slut, för den är verkligen fin i många rätter, men jag hittade ju lite andra saker. Rökspånet är spån av körsbär som jag tänkte använde i min kallrökningsdosa.

Jag älskar att få hem en kartong från ställen som det här. Det var det hela.