Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Kokboksrecension – Mackor

Min kokboksförfattarfavorit har släppt en ny bok. Jag fick den i förrgår och har redan hunnit lusläsa den i sin…

Mexikansk hönssoppa

Den här soppan vill jag nästan påstå att jag kommit på själv men det känns ändå som om någon redan…

Projekt: Julskinka #2 Rimma skinka

Idag har jag varit och hämtat min lilla grisstjärt. Det är i princip en fjärdedels grisstjärt och den väger 6…

Katsu curry med butternutpumpa och kålrabbi

Jag har gjort katsu curry förr, den gången som en slät sås med panerad stekt sesamkyckling och ris. Det var…

Tjocka revben i smokern

Den här bloggposten handlar nog nästan minst om det titeln antyder och istället om en sabla massa andra grejer, bland…

Hemgjorda tortillachips med kronärtskocksdipp

Det här är det ultimata fredagssnackset när ungarna gått och lagt sig och man äntligen kan se På Spåret (alltid…

Julsnaps

När våren äntligen är här så börjar den här idioten tänka på julsnaps. Ja så är det. Ska den vara…