Sidfläsk med dillmajonäs, äppelkål och potatiskroketter med ost

Jag är så otroligt sugen på att laga mat nu - jobbig mat som är tidskrävande och spännande och kräver…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Rågmacka med lammkött, tryffelmajonäs och pocherat ägg

Jag hade en massa lammkött kvar från fredagens lammsteknachos och det köttet är alldeles för bra för att det ska förfaras.…

Masakage Kumo nakiri

Jag har köpt en ny kniv. Spärra in mig för fan. (mer …)

Korv med bröd – drivet väldigt långt

Maten vi käkade igår kväll är något jag fantiserat om att göra väldigt länge och nu äntligen tog jag mig…

Svartpepparsås

Vi grillade i lördags. Igen. Det har grillats ohyggligt mycket i sommar och det är nästan lite så jag är…

Soppa på rostad blomkål med lite trist färg

Man kan väl inte äta blomkålssoppa en fredagkväll? Nej det kan man inte, men vi gjorde det ändå igår. Jag…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam

Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)

Lammfärsbullar med oreganosås

Jag tänkte kasta ur mig ett vardagsrecept igen. Det är lite svårt att blogga om vardagsmat då den mesta maten…