Kycklingnudlar – Chicken chow mein

Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Vinkokt färsk fläskkorv

Igår hade vi lite slut på matinspiration här hemma men vi ville ändå äta något gott till flaskan med lyxigt…

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Min amerikanska chili

Inom texmex-svängen är chili på något sätt basen till allt. Att kunna göra en bra chili är lite som att…

Beef jerky

Det här får bli en snabbpost eftersom beef jerky är så himla enkelt att laga. Inte lika lätt förr pladder-Anders…

Hemgjord bacon

Det här är mitt första försök att göra bacon och resultatet blev riktigt bra. (mer …)

Parisare

Nu ska vi prata om något intressant, nämligen en konflikt. Vad sjutton är en parisare? (mer …)

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Italienskt långkokt högrev på bröd

Söndagar är långkoksdagar och igår ville jag testa något nytt. Det är ett recept som jag sneglat på ett tag…