Ta reda på svamp

Igår plockade jag rätt så jävla mycket svamp och det värsta med svampplockning är som bekant att man måste ta…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Pho – vietnamesisk nudelsoppa

Inspirerad av den mycket trevliga kokboken The Food Traveler, som jag recenserade i förrgår, lagade jag igår Pho, den vietnamesiska…

Po’boy sandwich med friterade tonfiskbollar

Jag kanske skulle ha som tradition att blogga om en macka på lördagar. Eller det är nog jobbigt att bestämma,…

Chicken parmesan

Nu gör jag det där igen, åbäkar mig med engelska istället för att använda svenska receptnamn.  (mer …)

En veckas tystnad

Nu har det varit tyst från mig i snart en vecka och det beror mest på att jag inte har…

Pork tenderloin sandwich

I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…

Nachos med rumpstek

Ett snabblagat fredagstips kanske kan vara något. (mer …)

Nudelsoppa med kungsräkor

Stora räkor - en av de riktigt stora miljösyndarna när det kommer till mat. Det är förbannat att jag är…

Pizza med spenatpesto, soltorkade tomater, gorgonzola och päron

Det här blir en liten snabbpost. Vi åt med ungarna ikväll, vilket är jäkligt ovanligt en lördag, och tar själva…