Lax med vitvinssås

I lördags gjorde jag en rödvinssås som nog var den bästa jag någonsin gjort. Att göra rödvinssås är så klart…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Laxpaté med musslor

I söndags gjorde jag en laxpaté och jag var väldigt osäker på om det verkligen är något att blogga om.…

Katsu curry med kyckling

Japan är inget land som man förknippar med curryrätter utan de rätterna brukar mer associeras med Indien och länderna runtom…

Småpizzor med killingkött

Killing hör inte till köttvanligheterna och när man äntligen får tag på det så hamnar det självklar på nyårsmenyn. (mer…

Laksa med kungsräkor och kyckling

Receptet till den här rätten är baserat på ett recept som jag hittat i en gammal asiatisk kokbok (Asiatiska kokboken,…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Kycklingrulle med buffelmozzarella

Min första plan var att göra Chicken Kiev men ett mycket trevligt inköp från Ängsholmens Gårdsmejeri gjorde att jag ändrade…

Ryggbiff med tomatsås

Vällagad tomatsås passar otroligt bra till biff och det är kanske t o m det bästa som finns till kött.…

Tunna BBQ-ribs

Jag har sagt det förr och jag kommer säkerligen säga det igen - det här är tamefan de bästa revbenen…