Chicken parmesan

Nu gör jag det där igen, åbäkar mig med engelska istället för att använda svenska receptnamn.  (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Tortillachips med heta räkor

En liten minipost med en snabblagad rätt vi käkade igår. Vi var sugna på något riktigt hett. (mer …)

Sous vide – bakgrund

Som jag skrev i en tidigare bloggpost så har jag bestämt mig för att göra en rätt rejäl genomgång av…

Cochinita Pibil

Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…

Rågmacka med lammkött, tryffelmajonäs och pocherat ägg

Jag hade en massa lammkött kvar från fredagens lammsteknachos och det köttet är alldeles för bra för att det ska förfaras.…

Räknudlar

Igår fick jag för mig att jag skulle laga nudlar på två sätt och servera bredvid varandra, men när det…

Varmrökt sidfläsk

Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)

Texmexrulle med tillbehör

Jag hittade billig nötrulle igår på affären och fick för mig att göra rulle på rulle och att dessutom smaksätta…

Soppa på rostad blomkål med lite trist färg

Man kan väl inte äta blomkålssoppa en fredagkväll? Nej det kan man inte, men vi gjorde det ändå igår. Jag…