kraftor

Kräftor

När ungarna hade somnat igår så satt jag och Emma på balkongen och åt upp frysens näst sista låda med kräftor. Svenska hemkokta finkräftor som klarar sig himla bra i frysen hela året mellan kräftpremiärerna. Kräftor är alldeles för gott för att bara ätas i augusti.

Vi höll det enkelt igår med kräftor, två ostar (en taleggio och en hård fransk getost) och lite sallad.

kraftor
Bilden lånad från Wikipedia.

P1010656b

Halva grejen med att äta kräftor är att välja sig en god öl och en fin snaps till maten. Igår blev det fullkomligt lysande Oppigårds Amarillo som är min favoritöl just nu. Det kan faktiskt vara det enskilt bästa som kommer från Dalarna. Vi fick också en varsinn snaps. Porsen är så klart inte mogen för att dricka än så det fick bli min hemgjorda beska. Jag hoppas verkligen att jag kan få till den lika bra i år också.

Det blir lite si och så med bloggandet den här helgen. Ikväll är vi bortbjudna och i morgon ska jag provlaga en sak som jag behöver till en hemlig grej (kanske berättar senare).