Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan

Det är faktiskt så pass gott så man mycket väl kanb gå ut köpa sig ytterligare en skinka för att göra det om den man hade redan är slut.

Receptet har jag publicerat på bloggen förr, efter jul förra året, så jag tänker inte orda så mycket om det igen. Jag tog en ny bild så det fick bli en ny post i alla fall.

Det jag däremot tänker orda lite om är vitlökssåsen som jag gjorde annorlunda i år.

Vitlökssås

Kasta in en hel vitlök i ugnen på 150°C i typ två timmar. Kläm sedan ut innehållet ur sex vitlöksklyftor, det kommer vara som en god kräm. Blanda vitlökskrämen ordentligt med 1 dl majonnäs (hemgjord eller Hellmann’s), 1 dl gräddfil och 1 tsk färskpressad limejuice samt salt och svartpeppar. Är det sommar eller om du är en sån lyxig jävel som grillar även på vintern så tycker jag du ska göra vitlöken i grillen med massor av rök. Då blir såsen ännu bättre. Den här såsen passar till allt.