P1030649

En spark i röven på morgonen

Min söndag fick inledas med en rejäl spark i bakpartiet, en frukost med lite för mycket av min lite för starka salsa verde.

Det här blir ingen vanlig receptpost eftersom receptet är lite för banalt för att skriva ner på vanligt sätt. Jag lagade tacos i lördags och i samband med det så bakade jag tortillas. Jag fick en massa tortillas över och kunde använda ett par stycken till en mexikansk frukost. Jag har skrivit om det förr men äntligen har jag hittat ett bra recept på glutenfria tortillas av vetetyp som är riktigt bra. Jag hoppas att det är den bloggaren som kommit på receptet, men det ska man inte ge sig fan på. Referenser är inte det vanliga i bloggvärlden.

Den här frukosten har många fördelar. Chilin sätter fart på knoppen hos en person som jag, som är lite lätt chiliberoende. Det är också mättande och vegetariskt.

Gör så här

Värm ett tortillabröd i mikron. Stek ett ägg men se till att gulan håller sig hel. Lägg ägget på tortillan, ös på en slev med någon god salsa (jag tog min salsa verde). Riv över lite manchego eller smula på lite salladsost, toppa med lite färsk koriander och ät direkt. 

P1030649

Det passar utmärkt med en stor kopp gott kaffe till det här och kanske ett glas tomatjuice. Jag är för övrigt smått beroende av tomatjuice också. Fontana och Kiviks är de bästa i vanliga butiker. Servera juicen kall med lite nymalen svartpeppar. I den bästa av världar så hade man fått en Bloody Mary men det känns väl bara sådär halvsunt att inleda dagen med det.