P1010345b

Baconkorv med bourbonkaramelliserad lök och hembakat korvbröd

På fredagar är det ofta lite snabbare middagar som gäller och varför inte då korv? Jag har några väldigt fina baconkorvar kvar från mitt senaste Taylorsbesök. Jag minns faktiskt inte riktigt vad de heter och jag hoppas att jag kan komma ihåg det någon gång för de är fantastiska och de borde köpas igen.

Flera kilo borde köpas igen. Nu är de snart slut i alla fall och till kvällens middag serverades de i hembakat korvbröd med lök, jalapeno och sjuka mängder USA-senap. På en sallad för samvetets skull.

Det finns egentligen inget recept att redovisa. Lökringarna stekte jag i smör tills de var mjuka och fina, då höjde jag tempen rejält och lät dem få lite färg under omrörning och slutligen slog jag på en matsked bourbon som fick fräsa in. Salt och peppar för lite smak. Man tjänar också lite på såna här gånger att smörsteka ringar av jalapeno. De blir lite mildare i smaken men fortfarande lika goda. Just ja, ost måste man också ha på. Det är bra för själen. Jag ber om ursäkt för att bilderna och uppläggningen är lite slarvig. Sån här mat ska serveras lite slarvigt.

P1010345b

P1010348b

P1010356b

Korvbrödsreceptet borde jag nog redovisa. Det var jättebra glutenfria korvbröd, men det var min fru som bakade dem och jag har ingen aning om var receptet kommer ifrån.

Notera hur jag har kladdat senap på utsidan av brödet. Det verkade vara en god idé för att få till en snygg bild, dock ett skit när korveländet skulle ätas. Det gör jag säkert om.