Vinnaren i knivtävlingen

Efter mycket om och men har jag lyckats välja en vinnare i knivtävlingen. Det var verkligen inte lätt och jag trodde först att det fanns en annan vinnare men jag ändrade mig. Tack så hemskt mycket alla ni som tävlade.

Min blogg har aldrig haft så många läsare som under den den här julen och tävlingen var populär. Det var också otroligt bra kvalitet på de allra flesta av förslagen. Fan, om hälften av er hade tipsat om snabbnudlar hade ni gjort mitt jobb lättare, men så var det inte. Det allra mesta var riktigt bra och spännande. 

Vann gjorde Jesper Vinge med sin länk till det här receptet på Tebasaki – friterade kycklingvingar på japanskt sätt. Flera av recepten som skickades in var mer avancerade men det här hade det där genuina, snygga och så jävla otroligt goda. Stort grattis Jesper. 

Jag vågade ju inte utse en vinnare utan att först provlaga receptet så ikväll bjöds det på helt otroligt goda kycklingvingar här hemma. En stor fördel med receptet är att det inte tas några genvägar – tillagningen beskrivs bra och följs receptet så landar man i vingar som är i det närmaste perfekta, både krispiga och klibbiga. Jag är dock lite chiliknarkare så jag kunde inte låta bli att tillsätta sriracha till glacen, receptet föreslog ju också att man kunde tillsätta chili. Alla måste nästan testa det här. Köp också sake och använd i glacen. Mirin går egentligen knappt att få tag på i Sverige; det är ett sött risvin och säljs inte på systemet. Däremot finns det mirinessenser på asiatiska butiker (och på Willys visade det sig). Mirin smakar jäst och Lactulos (vad det är tänker jag inte gå in på) men gör nog sitt till för den perfekta smaken. Använd också gärna mörk risvinäger.

P1030052

P1030063

Igår hade jag faktiskt bestämt mig för en annan vinnare. Det var också gott men det fattades något så jag kände att jag inte kunde utnämna den rätten till vinnare. Jag tog en rätt fin bild på den så jag tänker ändå visa upp det. Personen som skickat in bidraget kanske känner igen och blir lite stött för att han/hon var så nära. Sorry, men det var inte så gott som jag hade hoppats. Det blev torrt och delar var smaklösa. Tanken på makirullar där riset var ersatt med kött var dock bra och det kan nog gå att utveckla det där.

P1030042

För övrigt så var det intressant att det inte var så gott som jag hade trott. Jag brukar slå mig för bröstet och påstå att jag kan läsa ett recept och nästan känna hur det smakar. Så är det minsann inte alls. Jag är inte alls någon fena på det visade det sig.

Jag kommer helt säkert att laga fler rätter från de här tävlingsbidragen och jag lovar då att nämna det. Ni som inte vann någon kniv ska veta att kniven ju går att köpa från Cleancut och de har dessutom rea på den, något som gör den till ett av de bästa knivköpen ni kan göra. Kniven är klart bättre än de vanligaste japanska knivarna som det tjatas om. För övrigt så är jag själv väldigt sugen på den här och kanske köper jag snart den i smyg utan att min fru får reda på det. Hon brukar ändå inte orka läsa så här långt ner i min blogginlägg (bokstavsdiagnos gissar jag).

Stort tack också till Cleancut som möjliggjorde den här tävlingen.