Vinn en Kashima ONYX 24 cm kockkniv

Nu har ni chansen att vinna en riktigt bra kockkniv. I samarbete med de utmärkta knivhandlarna Cleancut.se tävlar jag ut en Kashima ONYX 24 cm kockkniv.

Om jag ska ha en tävling på min blogg så är det viktigt att jag kan stå för vinsten och företaget jag samarbetar med och det är inga problem i den här tävlingen. Jag var själv med och valde ut vinsten och ni som följt min blogg vet att jag tidigare skrivit positivt om Cleancut, utan att för den sakens skull haft något mer med dem att göra än att jag har handlat bra knivar hos dem och varit väldigt nöjd med servicen. Cleancut har också en fysisk butik i Sollentuna och jag rekommenderar verkligen ett besök hos dem. Det är inte så dumt att få klämma på lite knivar.

Kashima Onyx 24 cm kockkniv

Kniven i fråga är en rostfri japansk kockkniv med västerländskt handtag. Folk som vet något om knivar brukar ofta rekommendera just den här kniven då den är ruskigt prisvärd. Jag kan helt ärligt säga att jag mycket hellre skulle välja en Kashima ONYX framför de vanligaste japanska kockknivarna på marknaden och mitt val baseras främst på rent objektiva faktorer som t ex stålsort.

KashimaONYX1

KashimaONYX2

Stålet AUS-10 sopar mattan med många andra vanliga knivstål och då stålsorten styr slipbarheten och hållbarheten hos en egg så är det av största betydelse att stålet är bra. Handtag och utseende är däremot mer subjektiva frågor men även här skulle jag välja ONYX:en framför många andra rostfria alternativ. Läs mer om kniven här.

Tävling

Tävlingen består av två moment, att gilla Cleancut på Facebook samt leta upp ett riktigt intressant recept på en östasiatisk maträtt och skicka en länk till mailadressen tavling@barariktigmat.se. Jag förklarar lite mer vad jag menar med receptdelen av tävlingen här nedan. 

Det räcker alltså med en länk till ett recept på nätet men ni får så klart skriva ner ett recept rakt av också. Det är vettigt om receptet är på svenska eller engelska och om det är realiserbart i ett svenskt hemmakök. Det får däremot gärna vara krångligt och autentiskt. Jag inser att det är en jobbig bit av tävlingen men vafan det är ju jul, ni kan ju sitta med en smaskig julöl och ett litet fat med kallskuret och receptsurfa lite. Är man småfull så blir man dessutom mer kreativ. Det kan vara en fantastisk soppa från Bali eller en smaskig macka med kinesiska smaker. Kanske ett roligt sätt att tillreda killinghuvud, jag vet inte, men jag vill gärna bli förvånad och hungrig. Däremot kan det ju många gånger vara det enkla som är mest fantastiskt. Ni tävlar om ett väldigt bra pris så det borde kunna vara värt att anstränga sig. 

Ni slipper dela tävlingen och ni slipper gilla min bloggs sida på Facebook, men vill ni vinna den skitbra kniven så får ni alltså underkasta er:

1. Gilla Cleancut på Facebook

2. Skicka ett nedskrivet recept eller en länk till ett spännande östasiatiskt recept till tavling@barariktigmat.se.

Tävlingen pågår t o m lördagen den 4 januari och jag är enväldig domare. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Hoppas ni tycker att det verkar roligt och att ni tävlar. Lycka till.