P1020753

Helstekt kyckling med tillbehör

”Jaså han har bytt format på fotona i bloggen, undrar varför han har gjort det.” Ja det undrar jag också. Jag måste vara världens minst intresserade matfotograf och jag hatar verkligen min kamera.

Det är ingen skitbra kamera men inte heller en kass och problemet ligger bara hos mig och mitt totala ointresse att lära mig något om den jäveln. Nu har jag i alla fall gjort någon inställning av misstag så bilderna blir mer utdragna (formatet har säkerligen ett namn) och jag insåg det just nu när jag satt i mitt bildredigeringsprogram (som jag också hatar) och fixade till bilderna. Givetvis borde jag kunna återföra bilderna till normalt format, men jag vet inte hur så jag skiter i det. Det här är alltså ett format ni får leva med tills jag har kommit på hur jag går tillbaks till världen jag är van vid.

Suck… nu är jag uppjagad och förbannad så jag kan knappt skriva om maten. Jag gör dock ett försök.

I lördags mumsades det pippifågel i Casa Johansson. Det var en fågel som legat i rimning i två dygn och som sedan grillades hel i ugnen. Inte något speciellt med rätten egentligen men tillbehören blev så bra så jag är ändå tvungen att skriva om det.

Kycklingen gjorde jag på samma sätt som här så den nämner jag inte mer, förutom att jag kryddade den med stora mängder sichuanpeppar (min senaste kryddningsbesatthet).

P1020753

Kom ihåg att testa att rimma kyckling innan den tillagas, det är ett stort smaklyft och är skitenkelt. Den enda svårigheten är att det krävs lite framförhållning då rimningen tar ett par dygn.

Tillbehör

Stekt rimmad fläsk. Spara fettet i pannan och stek resten av tillbehören i det.

Fänkål och gul lök som först ångkokas i fem minuter och sedan kluftas upp och steks på hög temperatur i stekflottet från fläsket.

Brytbönor och svart trumpetsvamp som steks hastigt i flottet.

P1020760

Rödkålscoleslaw som görs genom att kål skivas tunt och sedan får stå i en skål under lite press med en matsked ättika och lite salt. Rörs sedan ut med majonäs, lite finhackat äpple och kummin.

P1020764

Hemlagade pommes frites enligt det här receptet.

P1020777