P1020414

Fredagspizza

Det här är lite olikt mig. Maten är alldeles för otrasslig för fredagsmatlagning men jag håller på med ett annat (än så länge hemligt) matlagningsprojekt i helgen så det får blir lite snabbmat i övrigt.

Jag har bloggat om glutenfri pizza förr och beklagat mig över hur inte alls lika bra det är som en perfekt pizzadeg på vetemjöl. Innan jag fick veta att jag hade celiaki (glutenallergi) så experimenterade jag en hel del med surdegsbakning och gjorde då en pizza på vetesurdeg bakad på sten som var religiöst bra. Den här degen är ätbar, varken mer eller mindre men det är den bästa jag har som är glutenfri. Receptet på degen hittar ni här.

Det här är ju så busenkelt så jag skriver bara ner receptet i löpande text.

Vattna ur en burk goda tomater, är tomaterna hela så krossa dem. Bred ut på pizzan. JAg tycker ofta att det är godast såhär och inte med någon smakigare tomatsås. Förutsättningen är att man har goda konserverade tomater. Riv över lite parmesanost och riv av lite buffelmozzarella och sprid ut. Lägg på kronärtskockshjärtan och oliver och mal över stora mängder svartpeppar. Salta lite försiktigt. 

Grädda pizzan tills den ser fin ut. När den kommer ut så toppar du med bra lufttorkad skinka och färsk basilika. Mal över lite mer svartpeppar.

P1020414

Det kommer roligare mat om ett par dagar.