Helt ny design på bloggen

Nu äntligen är den nya designen på bloggen klar. Det är min svåger Oskar som har gjort den och han har lagt ner en oherrans massa jobb på det. Jag är skyldig honom fantastiskt många middagar.

Blogg.se är totalt värdelöst och ska ni någongång starta en blogg så börja vid Gud inte i den änden. Visst kan det vara smidigt att komma igång så men nackdelarna är otroligt många. Här är några av nackdelarna:

1. Google klarar inte att söka i arkivet. Det innebär att sökfunktionen i själva bloggen är kass samtidigt som ingen hittar in i bloggen utifrån. Googlar man på saker som tamefan skulle leda rakt in i min blogg så hittar inte Google det i alla fall. Totalt oacceptabelt.

2. Mallarna som erbjuds är ohyggligt få och fattiga. Vill du ha lika design som alla andra är det kanske grejen för dig.

3. Det är väldigt buggigt.

4. Det främsta skälet att inte välja blogg.se är att det är ett helvete att exportera din blogg i efterhand. Har man en matblogg så är arkivet värdefullt på ett helt annat sätt än det kanske är för andra bloggar. När vi nu har bytt plattform så har vi varit tvungna att manuellt kopiera och klistra in VARJE inlägg (typ 250 stycken).

Nya bloggupplägget

Nåja, det var lite om nackdelarna med förra bloggupplägget. Nu ger vi oss på det nya. Jag kan ju börja med att berätta lite om hur tankarna gått med den nya designen. Först och främst ville vi få fram bilderna mer. En matblogg ska handla mycket om bilder. Jag är så klart ingen fotograf på något sätt men det blir i alla fall trevligare om mina halvtaffliga bilder syns lite bättre. Det här för med sig en tråkig baksida och det är att bilderna är lite tunga så det kan vara lite trögt att komma in på bloggen. När man väl är inne så rinner det på bra.

Vi ville också ha bättre koppling till sociala medier och det är nu inne i bloggen.

En rent gigantisk nackdel med att byta är att alla kommentarer nu har gått förlorade. Det var runt 700 stycken och det har ofta i min blogg förekommit väldigt bra diskussioner i kommentatorsfältet. Jag har verkligen inte kunnat göra något åt det här och det har bidragit till en massa vånda. Jag hoppas att ni som har kommenterat har överseende med det för jag älskar att få kommentarer. I fortsättningen kommer det i alla fall bli lättare att föra en vettig diskussion i kommentatorsfältet.

Det blir nu en bättre koppling mellan inlägg som hör ihop. Det blir också lättare att använda arkivet och sökfunktionen.

Dina åsikter

Vi tar jättegärna emot kritik gällande hur bloggen funkar nu. Försök hålla kritiken på konstruktiv nivå så att det går att göra något av eventuella tips. Är bilderna för stora? Funkar det dåligt på en Android-platta? Är det rörigt? Andra tips?