P1020113b

Ägg i tomatsalsa – en enkel texmex-brunch

Idag är det texmex-dag hos oss, till kvällen blir det räkenchiladas men jag startade redan tidigare med en enkel mexarlunch. Egentligen är det mer frukost över den här rätten men jag åt frukost strax före sju i morse så det får bli en andra frukost/brunch/lunch istället.

Det tar runt 20-30 minuter att dra ihop och det blir förbannat gott, river bra igång dagen med lite chilihetta. Vegetariskt är det också.

Du behöver för två rejäla portioner

1 lök, skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
1 jalapeno, skivad
olja till stekning
1 burk konserverade bra tomater
3 msk sriracha (thailändsk chilisås med lite bett i)
6 ägg
salt och peppar

Tillbehör

nachos
riven ost
picklad chili

Gör så här

Stek lök, vitlök och jalapeno i olja tills löken är mjuk. Tillsätt tomater och sriracha och rör om ordentligt. Gör små gropar i tomatsåsen och knäck ner ägg. Låt stå och puttra tills äggen är klara. Jag brukar se till att spara lite rinnande gula i mina ägg. Sriracha har ju inte ett smack med texmex att göra men den passar väldigt bra till det ändå.

P1020113b

Servera med nachos, riven ost toppat med lite skivad picklad chili. Mycket fin start på dagen eller en bra lunch.