P1010955b

Porchetta med kycklingleverfyllning, frästa bönor, vinägrett och gnocchi

Det här blir ett alltför kort inlägg. Egentligen är det synd men jag hinner inte skriva så mycket. Receptet kommer från Jamie Oliver och jag har fuskat lite och använt karré istället för sida som är det man egentligen använder till porchetta.

Jag gjorde fyllningen enligt det här receptet. Därefter skar jag upp en jättefin karrébit från grisen, lade på fyllning och rullade ihop och band med steksnöre. Sen indirekt grillade jag sakta upp den till 60 °C och kastade då och då på lite äppelspån. Jag avslutade med att fylla på lite mer kol och köra upp en yta på rullen.

P1010955b

P1010958b

P1010961b

Rullen fick vila medan jag stekta på lite hemgjord glutenfri gnocchi i smör. Skärbönor, tunna skivor av fänkål och vaxbönor frästes också hastigt. Jag gjorde en vinägrett på rödvinsvinäger, massor av rödlök, kapris och olivolja som droppades ut över tallriken.

Så det jag har är:
Porchetta
Gnocchi
Fräs på skärbönor, vaxbönor och fänkål
rostade hackade mandlar
vinägrett

P1010968b

Det åts i fredags och det var förbannat gott.