Heta gratinerade musslor

En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin (3-åring) äter sin mat och sen äter vi själva middag när ungarna sover.Detta för att på det hela taget kunna njuta av maten.

Det är lite förrätt/tilltugg/del-i-tapas det är frågan om och den är skitenkel och baserad på gröna musslor. Såna där man köper redan förångkokta och frysta i ett av skalen. Inte lika gott som bra kokta blåmusslor men inte heller dåligt på något sätt och ungefär 930 gånger enklare. Enkelhet är vanligtvis inget jag attraheras av men vafan jag måste väl också få vara en lat jävel nångång?

För två personer behövs

10 gröna musslor i ett skal, frysta. Tinas inte innan tillredning
1 dl hemgjord ketchup (jaha, är han dum i huvet? Hemgjord ketchup? Jag skiter i den här jävla bloggen)
0,5 dl philadelphiaost
0,5 dl hyvlad parmesan
1 skivad jalapeno

Gör så här

Egentligen onödigt att beskriva. Lägg på grejerna på musslorna och gratinera på 250 °C i typ fem minuter, eller tills parmesanen smält. Servera med en öl och eventuellt med lite färsk koriander.