P1030777

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags åkte vi upp till vårt sommarställe för årets premiärbesök.

Vi fick till och med lämna de små odjuren hos morsan och farsan så jag och Emma kunde njuta av den iskalla sommarstugan alldeles själva. Jag hade först någon plan på att grilla lite men insåg att  vi skulle komma upp för sent på fredagen (grilla görs som bekant en hel dag, annars kan det fan vara). På lördagen skulle vi inte käka där och det fanns dessutom en massa annat att göra. Träd som blåst av och omkull så oduglig akademikerkille fick lalla runt med motorsåg (givetvis inte att rekommendera).

P1030777

P1030778

Det enda jag ville skriva om är egentligen det vi käkade på fredagskvällen och ett litet tips för er som bor i Uppsala. Feskarn i Uppsala, d v s fiskhandlaren i saluhallen, är min absoluta favoritbutik i stan. Den största konkurrenten är givetvis också bra men på Feskarn är personalen mycket trevligare, och det gör en hel del. Det jag tänkte tipsa om är Feskarns trevliga buffépåse som går under namnet ”Fredagsmys”. För 180 kr/person får man en riktigt trevlig middag till fredagen. I fredags var det bland annat förrättssoppa, halv hummer, någon musselröra, kronärtskocksröra och en god liten panacotta till efterrätt. Klart prisvärt. Vi slog till på en billig champagne till det också för att fira våren. Den enda invändningen jag har är namnet ”Fredagsmys”, jag ryser lite av sånt där, kräks lite i munnen och drar mig för att gå fram där vid disken och beställa det. Men jag antar att det går att stå ut med det och det är säkert mig det är fel på, som vanligt. Jag vill också vara lite tydlig med att jag inte på något sätt har sponsrats av Feskarn, ovanstående kommer från hjärtat. Tänk om fler butiker kunde förstå hur mycket det betyder med trevlig personal.

P1030755

P1030762

Maten intogs av min fru iklädd en brun poncho, själv frös jag inte lika vansinnigt mycket. Det var varmare utomhus än inomhus men i vårt sovrum lyckades vi i alla fall få upp värmen. Självklart somnade vi innan 22 på kvällen och vaknade vid 5-snåret. Småföräldrarkropparna ställer inte om sig snabbt till sovmorgon. Vi fick i alla fall glädjas åt aningens bakfylla på lördagen, vilket kan vara lyxigt. Det betyder att vi i alla fall var lite oansvariga ett tag där på fredagkvällen.

Ursäkta inomhusbildernas kvalitet, dåligt med ljus och dålig blixt.