Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft bloggen i 15 månader och jag har postat runt 260 inlägg. Egentligen är det några fler men de försvann av olika skäl när vi gjorde om sidan. De allra flesta av posterna har varit receptposter och det har påverkat mitt liv jättemycket då jag tamefan aldrig lagar samma mat flera gånger längre. Det är både kul och lite jobbigt men absolut mest kul.

Jag kommer fortsätta bra precis som jag har gjort för jag tror det här är min melodi. Jag har haft tankar på att snäva in matlagningen så att jag får mer av en röd tråd, men mitt matlagningsintresse är för brett för att jag ska kunna göra det. Hade jag bara brytt mig om besöksantalet så hade jag så klart fokuserat mycket mer på snabblagad mat som funkar för den stressade medelklassfamiljen och bla bla bla. Sånt skiter jag i. Visst finns det är värde i att mat är snabblagad ibland men för mig är 95% av matnjutningen själva planerandet av maten och lagandet av den. För mig finns det ett värde i att maten tar tid att laga och då det är min passion är det också det jag ska ägna mig åt att beskriva.

På tal om besöksantalet på bloggen så ökar det hela tiden och det måste ju någonstans betyda att det finns fler som resonerar som jag. Jag vet att min blogg inte appellerar till alla och så får det fortsätta vara. Mina texter är för långa och pladdriga och ibland snöar jag nog in på saker som nog folk kan störa sig på. Jag har säkert fel en massa gånger också men uttalar mig tvärsäkert i alla fall. Det är så klart en förbannat irriterande egenskap, men till mitt försvar kan jag säga att jag är jävligt bra på att ta kritik och att ändra uppfattning. Så känner ni att jag är ute och cyklar i mina resonemang så rätta mig gärna.

Jag är ju en amatör och jag kommer fortsätta vara det. Jag ligger sjukt långt ifrån de professionella matskribenterna, som Lisa Förare Winbladh, Jens Linder och Lotta Lundgren, i kunskaper då jag helt enkelt inte har hunnit tänka så mycket på mat som de har (jag är yngre än dem också. Ha!) och jag beundrar väldigt mycket det de skriver. Ibland kan jag nog lyckas få ihop något av rätt bra kvalitet men just på grund av att jag är en amatör så kommer min blogg så klart också avspegla det och vara lite svängig.

Titta nu blev det pladdrigt igen. Det jag egentligen hade tänkt skriva några ord om är att jag ska ta ett litet annat grepp på Facebooksidan. Som det har varit hittills har jag bara använt den till att länka till bloggen när jag har gjort ett inlägg, men nu hade jag tänkt använda den till de små grejerna också. Jag har en massa gånger känt att jag bara vill kasta iväg en liten blänkare här på bloggen. Kanske om en jättebra butik som jag har besökt eller en kul matsida jag hittat på nätet. Jag tänkte börja testa det där nu och se hur det blir. Idag har jag t ex postat en väldigt kort grej om ett Black Friday-fynd jag hittade på nätet.

Så om ni tycker det verkar vara intressant så kan ni gilla Bara riktig mat på Facebook så plingar det här upp i era datormaskiner. Ni som tycker Facebook är ett förbannat helvete och/eller inte alls gillar det här tilltaget från min sida slipper ju också helt enkelt utsättas för det. Ni kommer inte missa jättemycket.