P1020515

Baconsnacks med jalapeno

Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt normaliserat och då kan jag komma igång igen. Å andra sidan så postar jag förbannat mycket mer än brukligt för en matblogg så jag kanske ändå inte behöver skämmas.

Det här är ytterligare en liten fjuttpost om en bagatell, men en väldigt god sådan. Den har också den stora fördelen att hela kostcirkeln finns representerad i den om man ser till att ta en god öl till. Då får man i sig bacon, pommes frites, jalapeno och öl. Enligt Livsmedelsverkets kommande rekommendationer så är det exakt det man ska äta massor av.

För övrigt så lade jag i svinmycket habanero istället för jalapeno i ett av knyterna och lurade i min fru Emma det. Det var jättekul att se och höra Emma stå med läpparna nedsänkta i yoghurt och bubblande frustskälla på mig. Det gäller att utplåna varje spår av åldrande och bete sig som 15 år så fort man får chansen.

Gör så här

Linda in en en skiva jalapeno och en pommes frites i en skiva bacon och fritera tills det ser gyllenbrunt och knaprigt ut. Ungefär 5 minuter i 180 °C olja. Jag använde igår köpepommes men det går så klart utmärkt att använda ”perfekta pommes frites” som man använder innan det sista friteringssteget. Känner du att jalapeno blir lite för starkt i den där formen så funkar det bra att använda picklad jalapeno (eller annan chili) också. Den blir ju lite mildare av picklingen.

P1020515

P1020522

Servera i en liten skål och doppa i någon typ av majonäs. Drick öl till. 

Tillägg

Jag fick tips på Facebook om att det här säkert skulle vara smaskens med lönnsirap till. Det hade jag inte alls tänkt på men det är så klart rätt. Nu måste jag göra det här snart igen och testa. Hur jag ska lura i Emma habanero igen vet jag inte.