P1010397-2b

Sparrisrisotto med prosciutto

När en matlagningsteknik lärts in så är det viktigt att öva på den så att den sätter sig i ryggmärgen. Därför har jag lagat risotto ganska många gånger (ofta till barnen) sedan jag dök ner i ämnet lite djupare.

I lördags hittade jag superfin sparris på en torghandel och tänkte därför testa att göra sparrisrisotto. För övrigt så gäller det att äta sparris nu för säsongen är så kort. Köp sparris hela tiden, och helst svensk om ni hittar. Jag tycker att det är vansinnigt gott, nästan hur man än lagar det. Rätten jag lagade igår är i princip vegetarisk. Visst lade jag dit ett par skivor lufttorkad skinka men viktmässigt är det inte mycket kött. Man kan så klart också avstå från skinkan helt och istället steka lite svamp att ha till.

P1010397-2b

Jag tänker inte skriva ner något recept eftersom jag nyss skrivit om risotto i bloggen. Jag följde alltså mitt förra recept på risotton men tillsatte skurna bitar av sparris när det var ungefär fem minuter kokning kvar. Till serveringen har jag också lättkokat ett par hela sparrisar per portion.

Rätten smakar givetvis massor av sparris men det är ju också syftet.