P1010066b

Hamburgare med ägg och bacon

Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är så basalt.

Jag testade att baka ett nytt glutenfritt hamburgerbröd för jag hade slut på mjölmixen jag normalt sett använder till hamburgerbröd. Nu hade jag bara Finax mjölmix hemma så jag fick gå in och plocka ett recept därifrån, och tamefan om inte det var bättre. Långt ifrån de episka hamburgerbröden man kan göra på manitoba cream (det är ett vetesmöl med extra mycket gluten i) men ändå riktigt gott.

Själva biffarna gjorde jag som jag brukar. Jag malde högrev, saltade och pepprade och rullade ihop till en tjock korv som fick vila i folie ett par timmar.

Till burgarna hade jag den här gången stekta champinjoner, stekt jalapeno (rätt mycket), isbergssallat, Hellmans, stekt ägg och bacon.

Mycket gott och halva hemligheten är fortfarande den egenmalda högreven, inget går upp emot det till hamburgare.

P1010066b

P1010069b

P1010070b

P1010071b