Ketchup på trattkantareller

Jag har tidigare skrivit om svampketchup men nu har jag gjort små små ändringar i receptet och dessutom tagit ner mängden ordentligt så det inte blir så mycket. Jag utgår såklart den här tiden på året från torkade trattisar.

Ketchup är en sötsur och mixad inläggning och behöver inte alls innefatta tomater utan kan vara baserad på lite vad som helst. När jag gjorde lammburgare för ett tag sedan så körde jag med äppelketchup och ikväll ska jag göra mina bästa hamburgare, då passar ketchup på trattisar bättre än tomatketchup tycker jag. Man kan tycka att den här ser lite osmaklig ut men den är supergod.

För ett par deciliter ketchup behöver du

2 dl torkade trattkantareller, blötlagda och sedan avrunna
1 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
0,5 dl muscavadosocker
2 krm mald nejlika
1 lagerblad
1 scharlottenlök, skuren i tunna ringa salt och peppar

Gör så här

Hacka svampen så fint du orkar med en kniv. Lägg sedan alla ingredienser i en kastrull och koka under lock i 30 minuter. Ta sedan upp lagerbladet och mixa blandningen ordentligt. Låt det sedan puttra under lock till ketchupkonsistens. Smaka av med salt och peppar.

Snart följer hamburgerinlägget.