Falsk kalvbräss med citronsås och spenat (veg)

Kalvbräss kanske inte så många har käkat. Det brukar vara lite lurigt att komma över då brässen är en körtel som inte finns hos vuxen nöt. Själv har jag bara käkat det två gånger, på en trestjärnig krog i Strasbourg och på Karin Franssons Hotell Borgholm på Öland. Båda gångerna har det varit helt fantastiskt gott.

Det går nog att komma över bräss att laga själv bara genom att beställa i sin butik men det är aldrig något jag har gjort. Vad jag däremot har gjort några gånger är falsk kalvbräss på blek taggsvamp (Ja det är mycket svamp nu men det är väl inte så jävla konstigt?). Blek taggsvamp påminner både i konsistens och lite i smak (med god vilja) om bräss och med det i åtanke har jag laborerat fram följande recept.

Ett par stora taggsvampar
Mjöl till panering (jag använder majselände eftersom jag är handikappad)
1 söndervispat ägg (alltså inte hårdvispat utan bara homogeniserat med en visp)
Ströbröd till panering (jag använder glutenfritt ströbröd p g a handikapp, gör för guds skull inte det i onödan)
Smör till stekning

Rivet skal från 0,5 citron
2 msk citronjuice
1 msk bourbon (har man inte bourbon så får man helt enkelt köpa det. Makers Mark är helt ok)
1,5 dl vatten
2 msk strösocker (råsocker och sånt är inte så bra här eftersom det pajar färgen)
salt och peppar efter behag
Maizena

Babyspenat
Smör till stekning av spenat