P1020217b

Min bästa chili just nu – Black Metal Chili

Jag lovade så sent som för några dagar sedan att det skulle dröja ett tag till nästa texmex/amerikanska recept. Det verkar som att jag har svårt att hålla vad jag lovar.

Det som föranledde gårdagens matlagning är en chilitävling som ordnas av Marabou, Allt om mat och Griffin’s Steakhouse i samarbete. Jag brukar inte skicka in så många recept till tävlingar men jag blev lite sugen här och just chiligrytor är sånt som jag grejat med i flera år så det vore roligt att testa ett recept mot andras recept.

Det är svårt att göra en unik chili. Några saker tycker jag nästan är givna och det blir således svårt att utmärka sig på det stora hela. Dock är det detaljerna som avgör i alla fall i slutändan och genom att inte fuska i något led så tror jag att det är möjligt att vara unik. Jag gillar att använda rostade fänkålsfrön, riktigt finmalet kvalitetskaffe och porter i min chili. En annan sak som gör den lite ovanlig är den rika mängden varmrökt sidfläsk. Den här chilin kokar jag inte sönder helt, utan jag låter högrevsbitarna få hålla ihop, men missta er inte, de är fortfarande sjukt möra och riktigt långkokta. Jag reducerar också ihop chilin ordentlig så att den blir ganska fast i konsistensen. så här kommer receptet.

Du hittar receptet på den här länken, min chili heter Black Metal Chili och ni får jättegärna klicka ”gilla” på den om ni tycker att den verkar vara värd det. Det blev något krux när jag rättade mitt recept så jag har lyckats få in två recept. Jag har mailat dem och hoppas de fixar till det. Vill ni gilla/rösta så gör det gärna på den post som kommer sist av mina, den som har beskrivning på punkt 6 att lägga i märgbenen (hade missat det i beskrivningen).

OBS. Tävlingen är ju slut och HÄR hittar du receptet nu.

Jag struntar i att skriva ner receptet här för stunden men jag misstänker att den där sidan inte kommer vara för evigt så säg till om inte länken funkar så lägger jag upp receptet här också. Här kommer i alla fall lite bilder från tillagningen och uppläggningen. Jag serverade med tunt skuren rödlök, smulad salladsost, heminlagd chili och så klart mina hemgjorda nachos (som är friterade hemgjorda majstortillas).

P1020217b

P1020218b

P1020219b

P1020220b

P1020222b

P1020223b

P1020226b

P1020227b

P1020228b